Sült kacsa ,,Lok¹e" - burgonyás palacsintával és lila káposztával
sponsored links
Ritkán szokok kacsát csinálni mivel kaptuk így adott volt az alap , de mi legyen a köret , ez volt a nagy kérdés ? Ez a köret szlovák konyha alapja , egyszer már valahol kóstoltam és ott is kacsával kínálták . Kikerestem a neten nagyon egyszerû köret .
Hozzávalók :
1 kacsa , só
Hozzávalók a burgonyás palacsintához :
1kg fõtt burgonya , 300g rétes liszt , só , olvasztott kacsa zsír
Hozzávalók :
1 közepes fej lila káposzta , 2 sanykás alma , só , ecet , 100g cukor
A kacsát besózzuk és 2-2,5 óra alatt készre sütjük .
A burgonyát héjába megfõzzük , hagyjuk kihûlni , megpucoljuk és áttörjük , sodródeszkán a lissztel eggyüt sima tésztává gyúrjuk . kis gombocokká szagatjuk és lisztezett sodródeszkán , sodrófával kör alakúra- serpenyõ nagyságúra kisodorjuk . Tiszta serpenyõbe aranybarnára sütjük , mindegyik után kitöröljük szalvettával , hogy ne égjen meg a liszt . A kisûlt burgonya palacsintákat megkenjük a zsírral .
A cukrot karamelizáljuk rátesszük a lereszelt káposztát és az almát , megsózzuk és puhára pároljuk, a legvégén ha kel még ecettel ízesítjük .
Jó étvágyat :D
Hozzávalók :
1 kacsa , só
Hozzávalók a burgonyás palacsintához :
1kg fõtt burgonya , 300g rétes liszt , só , olvasztott kacsa zsír
Hozzávalók :
1 közepes fej lila káposzta , 2 sanykás alma , só , ecet , 100g cukor
A kacsát besózzuk és 2-2,5 óra alatt készre sütjük .
A burgonyát héjába megfõzzük , hagyjuk kihûlni , megpucoljuk és áttörjük , sodródeszkán a lissztel eggyüt sima tésztává gyúrjuk . kis gombocokká szagatjuk és lisztezett sodródeszkán , sodrófával kör alakúra- serpenyõ nagyságúra kisodorjuk . Tiszta serpenyõbe aranybarnára sütjük , mindegyik után kitöröljük szalvettával , hogy ne égjen meg a liszt . A kisûlt burgonya palacsintákat megkenjük a zsírral .
A cukrot karamelizáljuk rátesszük a lereszelt káposztát és az almát , megsózzuk és puhára pároljuk, a legvégén ha kel még ecettel ízesítjük .
Jó étvágyat :D